Sc.Art | Metro 4

Az elektronikus zenét játszó Sc.Art együttest – ejtsd: szkárt – 2009-ben alapította Márton András ifj. Kurtág Györggyel és II. Lengyelfi Miklóssal, azzal a gondolattal, hogy egyes terek akusztikai jellegzetességeit ötvözzék saját hangképekkel. A zenekar neve a science és art szavakból képzett mozaik szó.
Andrást a 2000-es évek elején kezdték foglalkoztatni a kozmikus eredetű hangfelvételek. Ennek köszönhető, hogy első anyagában, a Jól temperált univerzumban az együttes felhasználta a mikrohullámú háttérsugárzás hangját, a Föld légkörének ütköző elektronok hangjait, NASA űrszondák különböző égitestek környezetében készített felvételeit. Ez a hangzás keveredik az ifj. Kurtág György hangtervezői munkájának eredményeként hosszú évek alatt kifejlesztett széles spektrumú hangszínekkel, II. Lengyelfi Miklós effektezett elektronikus basszusgitárhangjaival, az elektronikus dobbal vezérelt hangmintákkal.
A jól temperált univerzum élő előadása multimédia-koncert, aminek videó látványát a Kiégő izzók vizuális csoport készítette és vetíti.

Az év hazai kortárs komolyzenei albuma, Fonogram – Magyar Zenei Díj, 2010

Sc.Art | A jól temperált univerzum

Ifj. Kurtág György, szintetizátorok, elektromos ütőhangszerek
II. Lengyelfi Miklós, basszusgitár, effektek
Márton András, elektronikus dob, kozmikus hangminták

A zenekar honlapja: www.scartmusic.com

A Föld újrahangolása című darab videoklipje a budapesti M4 metró II. János Pál pápa téri állomásán készült az építkezés ideje alatt.