SzemTanú | Történelem napilapstílusban | Márton András

A SzemTanú történelemszemlélete merőben eltér attól, amit megszoktunk – olvasóinak megmutatja, hogy a történelem nem azonos valamiféle poros múlttal, hanem egymást követő jelenek sorozata. A történészekből, egyetemi tanárokból, kutatókból és szakértőkből álló szerzőgárda írásai érdekfeszítő stílusban festenek sokszínű képet a választott korszakról.

A könyv újdonsága abban rejlik, hogy a mai újságok nyelvezetét, rovatneveit, arculatát alkalmazza régmúlt idők történéseinek bemutatására. Ezzel a szellemes fogással eléri, hogy hitelesen, mégis játékos, szórakoztató, sokszor humoros formában hozza közelebb a történelmet az érdeklődőkhöz.

Olvashatunk benne exkluzív interjút többek között Pilátussal és Kolumbusszal, oknyomozó riportot Attila temetéséről, beszámolót a pápa és az angol király zavaros ingatlanügyleteiről, elemzést a Római Birodalom gazdasági stabilizációs programjáról vagy hirdetést egy 9. századi kínai buddhista kolostor nyomdai szolgáltatásairól. A SzemTanúban megtalálhatók a kedvenc újságainkból ismerős rovatok, mint Politika, Gazdaság, Gasztronómia, Divat, Társasági hírek, Orvosi tanácsok, Várható időjárás, Tudomány, Környezet, Sport, Kultúra, Slágerlista, Bestsellerlista és még sok más.

A SzemTanú – Történelem napilapstílusban első kötete a Kr. e. 100 – Kr. u. 1500 közötti korszak magyar és nemzetközi eseményeit ismerteti 224 oldalon, több mint 600 témakörrel, mintegy 300 illusztrációval.

A SzemTanú a Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjában, a Hatékony Tanulásszervezési Módok ajánlásai között, a 101 ötlet tanároknak c. kiadványban.

Tölts le néhány oldalt, olvass bele a könyvbe!

Szerzők

Ábrahám Barna
Bangha Imre
Batta András
Benyó Tibor
Csapó Krisztina
Csupor Zoltán
Dévényi Kinga
F. Dózsa Katalin
Frenyó Zoltán
Glaser Tamás
Hidán Csaba László
Kicsi Sándor András
Kócziánné dr. Szentpéteri Erzsébet
Koppány György
Kovács Sándor
Kovács Zoltán
Kővári Anett
Lichtmann Tamás
Madary Kamill
Magyar László András
Magyarics Tamás
Matuz Edit
Mojzsis Dóra
Négyesi Mária
Németh György
Orbán Eszter
Pálffy László
Ponori Thewrewk Aurél
Pap János
Püspöki Nagy Péter
Renner Zsuzsanna
Ribáry Márton
Sipka László
Szikora Katalin
Szombathy Zoltán
Szűcs Tamás
Takács Ferenc
Vígh Zoltán
Zarándy Zoltán
Zsoldos Attila

Munkatársak

Alapító-főszerkesztő: Márton András
Szerkesztő: Orbán Eszter
Főmunkatárs: Hermann Zsolt
Képszerkesztő: Kalavszky Zsófia, Orbán Eszter
Borítóterv: Jeney Zoltán

Köszönetet mondunk a könyv megjelenéséhez nyújtott segítségért Ágoston Alexandrának, Gergely Lászlónak, Marton Veronikának, Nádor Juditnak, Orbán Gábornak, Rádai Ilonának, Varga Juditnak és Záhonyi Enikőnek.

Köszönettel tartozunk a korábbi, újságformátumú SzemTanú szerkesztőinek és munkatársainak: Borókai Gábornak, Dudás Lászlónak, Faragó Melindának, Gróf Erzsébetnek, Hegedűs Andreának, Kertész Juditnak, Molnár Csikós Virágnak, Nádai Ferencnek, Pajor-Gyulai Lászlónak, Schreiber Györgynek, Sulyok Miklósnak, Szakonyi Péternek és Wirth Péternek.

A könyv az 1989-ben alapított azonos című periodika felújított, átszerkesztett, 2012 novemberében kiadott változata.

Vedd meg a könyvet itt!